Onze werkwijze

Home » Over ons » Onze werkwijze

Bij de schadeafhandeling hanteert autoschade herstel te Wierik de volgende werkwijze:

Inventarisatie

Onze schade-expert neemt alle benodigde informatie met u door betreffende uw NAW-gegevens, voertuiggegevens en schadegegevens. Ook wordt een kopie van uw kentekenbewijs en de groene kaart gemaakt. Als u het schadeformulier nog niet volledig heeft ingevuld, dan helpen wij u daar bij.

Schademelding

Zodra wij van u alle benodigde gegevens hebben en het schadeformulier is ingevuld melden wij de schade aan uw verzekeringsmaatschappij. Indien nodig regelen wij een expert. Er wordt met u een afspraak gemaakt voor het maken van de reparatie.

Expertise

Uw gegevens worden in ons computersysteem opgeslagen. Onze schade-expert bepaalt de omvang van de schade en stemt zijn bevindingen af met de verzekeringsmaatschappij. Van de schade worden foto’s gemaakt en samen met het schaderapport verzonden aan de verzekeringsmaatschappij.

Demontage

De beschadigde en kapotte onderdelen worden gedemonteerd en door ons vervangen voor nieuwe originele onderdelen. De te vervangen onderdelen scheiden wij en worden door ons milieuverantwoord afgevoerd.

Plaatwerkerij

In onze plaatwerkerij wordt de carrosserie uitgedeukt, gedeeltelijk vervangen of gericht. Zo nodig maken wij hierbij gebruik van hydraulische trekapparatuur. Er wordt gewerkt met uiterst geavanceerde las- en puntlasapparatuur. Wij beschikken over alle moderne meet- en richtapparatuur.

Voorbewerking

Nieuwe en herstelde onderdelen worden in onze werkplaats strak gemaakt en voorzien van een epoxy of roestwerende primer. Vervolgens worden de onderdelen geschuurd en voorbereid voor het spuiten. De werkplaats is voorzien van een afzuiging om stof zo effectief mogelijk af te voeren.

Spuiterij

In onze moderne spuitcabine wordt uw auto gespoten. Aan de hand van de kleurcode in uw auto wordt de juiste kleur bepaald. De verf wordt vervolgens gemaakt met onze eigen verfmengmachine van Mipa Professional Coating Systems.

Afmontage

Nadat de auto is gespoten en de lak uitgehard wordt de auto weer opgebouwd. Onderdelen worden volgens de fabrieksopgave gemonteerd. Er worden door ons uitsluitend originele onderdelen gebruikt.

Eindcontrole

De auto wordt na de montage weer gecontroleerd. Zo wordt er gekeken of alle onderdelen op de juiste wijze (volgens de fabrieksopgave) zijn gemonteerd en elektronische componenten (bijvoorbeeld de verlichting) goed zijn aangesloten. Na de reparatie wordt de auto gewassen.

Aflevering

Zodra de auto de eindcontrole heeft doorlopen is deze afleveringskaar. De schade-expert zal met u contact opnemen en spreekt met u af wanneer u de auto kunt komen ophalen. Bij aflevering van de auto zal de schade-expert de uitgevoerde reparatie en garantievoorwaarden met u bespreken.

Waarom uw schade laten herstellen bij autoschade herstel te Wierik?

  • Gemak, alles soepel geregeld ook met de verzekering
  • Veilig en vakkundig schadeherstel
  • Garantie op schadeherstel
  • Scherpe prijs